Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Idag bara på film

Nytvättade bomullspyjamas
Nybadade, blött kammat hår
Bolibompa dagens prio
Denna bekymmerslöshet
Detta nuet
Finns nu bara på film

Du ringde från Franrike
Skål för att Solen gnistrar i snön, skrattade du
Hur gick det för brorsan i matchen
Vinst, han sköt sönder en kille, fyra stygn i läppen
Femton och skjuter som en häst

Och klockan var 6 när ni kom och smög in
La er på ryggen, ibland magen
Somnade på hög
Om inte så ritade ni tatueringar över hela ryggen
Minns ni ordlekarna, djurgissningarna, bulleribock

Jag vet mina tillkortakommande
Men alltid vill jag enbart ert bästa
Ni är gjorda av kärlek
Finns av kärlek
Förnimmar lukten av nybadade kottar
hud mjuk som sammet
När vi somnar mitt i sagan.




Fri vers av Mfredrik VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-02-11 19:29



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Skön dikt om familylife
2017-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Mfredrik
Mfredrik VIP