Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Musikfil: - TIM BUCKLEY - ”Phantasmagoria In Two” 1967


Stillheten sänker sig

 

 

 

då jag satt på stranden

en augustikväll

kom du dansande över solglittret

som en svalkande vind

 

Stillheten sänker sig

 

vi satt i métrotåget

alldeles mitt emot varandra

hon hade rödblont hår

hon bara såg mig rätt i ögonen

hon var jävligt snygg

 

Stillheten sänker sig

 

jag rodde ut om natten

genom sundet utanför villorna

det var augustifullmåne

och havet

låg spegelblankt

 

Stillheten sänker sig

 

ambulansmännen

lyfte henne på en sliten träbår

och sedan då

de bar henne ut hejdade hon dem

där jag stod ensam i hallen

reste hon sig sittande

och såg mig länge i ögonen

en hel evighet

sedan sade hon knappt hörbart

adjö då min pojke

 

Stillheten sänker sig

 

jag knäpper mina händer

helt stilla nu

ber en tyst bön till himmelens Gud

ljuset fladdrar till

 

Stillheten sänker sig

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 646 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2017-02-12 05:39

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  SweetTouch
Oj, den stillheten sänker mig! Blev berörd av din text... vacker!
2017-05-16

  Janina Kaminska
Mycket stark och berörande text.
2017-05-01

  Mow Dean VIP
blir berörd.
versen med ambulanspersonalen skulle också fungera som en fristående dikt, tänker jag.
2017-04-20

  The stuttering poet
En tung dikt.
Orden vägde mer och mer, blev tyngre och tyngre, ju längre in i dikten jag kom.
Särskilt orden "Stillheten sänker sig"
2017-04-10

  alicja lappalainen VIP
en tragisk gåtfull och suggestiv historia, en ballad med refräng som har varje gång olika funktioner. Tycker om den.
2017-03-24

    ej medlem längre
Hoppet överger oss aldrig
2017-02-15

  Peter G VIP
En text där dröm och verklighet skiftas eller kanske minnen och nutid, kontraster som ställs mot varandra och förstärker dikten.

"Stillheten sänker sig" är en vacker refräng som håller ihop det hela!

En stark text som känns i hjärtat när jag läser!



2017-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP