Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Närmar oss


Det är soluppgång
träden står tysta, nakna
vi är i väntan

Sakta ska jorden väckas
vi närmar oss ljusets tid




Bunden vers (Tanka) av Eva Helene VIP
Läst 546 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-02-18 09:55



Bookmark and Share


  anits VIP
Så fint skaldat om ljusets återkomst!
2017-04-14

  Kim VIP
MERA SÅNT JA!!!
2017-02-25

  Monika A Mirsch VIP
Mjukt vaggar du mig läsare in i naturens ro - i stilla fredens tid - och tack för dina omtänksamma ord till min dikt: Barnet på is!
2017-02-22

  Lars Hedlin
Mycket fint skrivit
2017-02-20

  Bo Himmelsbåge
Liksom träden är vi i knoppning o väntan... nakna som dem... väntar vi på att få slut i full blom i värmen mot ljuset...!

Just nu regnar det och tjocka dimmoln, som lastångare av grå tristes sveper in oss i fuktigt mörker...
Men det är bara ett tillfälligt bakslag...

Ljuset kommer som alltid att segra till slut...
som Du skriver så fint:

"Sakta ska jorden väckas
vi närmar oss ljusets tid"

Tack för en härligt hoppfull tanka!
2017-02-20

  ULJO
Gott
2017-02-19

  Goraxy 89 Orion VIP
Måtte ljuset komma för här är det så Mörkt!!!!!!
2017-02-19

  Chawa VIP
Jaa "vi är i väntan..."
Så underbart och trösterikt detta! Tack för mycket vacker tanka!
2017-02-19

  Respons VIP
hoppfullt och vackert!
2017-02-19

  Marita Ohlquist VIP
En underbar tid är oss tillmötes!
2017-02-19

  Ingrid Trolle
Härligt. Härligt!
2017-02-18

    Birgersdotter VIP
Vackert..ja det är skönt det blivit ljusare.
2017-02-18

    ej medlem längre
Mycket poetiskt och vackert
2017-02-18

    ej medlem längre
Ja, härligt! Väntanstider, vårflodsveckor... Rofyllt, vackert med fin bild!
2017-02-18

  Anya VIP
Jaa vi är sannerligen i väntan...njuter redan av ljuset. Fint poetat.
2017-02-18

  Bibbi VIP
Underbart.
2017-02-18

  Salvation Pepper
"vi är i väntan"
Vi är här varje år, med samma känsla.

Skönt ska det bli!
2017-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP