Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

14

 

Tyvärr
Det gick inte
Det blev inga ljusa sanddynshieroglyfer
Bara klumpiga fåror i jorden
som så många beträtt och sparkat upp i rastlöshet
före dig

Det som skulle ha blivit en fulländad mening
med ett kristallklart budskap
om någon bara hade tillsatt de rätta orden
i dess obrutna förpackningar
blev bara en miljonprogramsdemonstration
En släng av temperamentsturbulens
Lite luftgropar i ordningen
och en extra procentenhet

Inget som skapade rubriker

Ring och boka tid
Ställ dig i kön
Det är snart din tur
Vi tar emot ditt samtal så snart vi kan

Jag är ledsen
men de fattade inte grejen
Precis som de stora konstnärssjälarna
ville du ta av allt det gamla
och föda något nytt ur ett nervöst
pickande koltrasthjärta
och ögon som drunknar
i skuggorna

Jag förstår

Men det är svårt att komma först
Att komma med något nytt
när allt man har är nött
övermålat, häftat, tejpat, lagat
och begagnat
och inte ens Jesus fattar vad du
vill ha sagt med den där
säkerhetsnålen i kinden

Tyvärr
Du skulle ha tagit en tidigare buss
Nu har änglarna fallit utan dig
Profeterna har rest sig från sina klipphällar
och gått hem
och revolutionen ägde rum medan du
åt frukost framför Nyhetsmorgon

Nu ligger bara stadsparken kvar
rastlöst uppsparkad
Täckt av ölburkar, spyor och pizzakartonger
som ett bränt ödefält under Valborgsolen
Stjärnorna föll och brann ut
alldeles utmärkt utan dig 




Fri vers av Juniper Hill
Läst 298 gånger
Publicerad 2006-05-19 22:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Juniper Hill