Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och det är på det sättet, sammalika varje gång

 

 

 

asfalten rann undan den dagen. snön stannade i skuggorna och fåglarna harklade sig, förberedde sig, satt raka i ryggen och såg ut över människorna som samlats. en snödroppe kikade fram under en hög med kvarlämnade löv, vinden log och smekte bort runt hörnet. folk kisade mot himlen, som om de letade efter något, svepte med blickarna längs äppelträden och nickade mot varandra. någon tog någon annans hand, kramade den försiktigt, lät tumme stryka över tumme. 

 

 

det verkade som hoppet hittat ett ställe att vara på. 
vår. de sa att det var vår.

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av catharina.jerbo VIP
Läst 526 gånger och applåderad av 16 personer
Utvald text
Publicerad 2017-02-24 19:59



Bookmark and Share


  Göran P Rödholm
Fin och finurlig vårdikt som får fåglarna att sjunga upp. Härlig titel!
2017-03-29

    Shush
underbart vacker. trots att jag inte ger mycket för vår eller sommar.


2017-03-29

  Annie b'larsson VIP
Så vackert om att tro, sensibelt och välskrivet. man blir glad. lite gladare.
2017-03-04

  Maria Zena Viklund
mycket vackert
2017-02-26

  Jaseph
En härlig vårdikt med en glidande, panorerande stil, med blick för det lilla i det stora. Och sköna radbrytningar!
2017-02-24

  Ric
vackert
2017-02-24
  > Nästa text
< Föregående

catharina.jerbo
catharina.jerbo VIP