Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om vårt sätt att använda ord, att respektera ord och att förstå ordets riktiga makt. Texten är skriven av Inga-Britt Flink med omarbetning/komplettering av Inger Skommar


Ordets makt

Ett Ord, kan ena, rasera, förklara eller hata.
Bara ett Ord, kan få kärleken att flyga, trolla fram ett leende,
som ger näring till fred och frihet.
Ett Ord betyder så oändligt mycket.
Ordet kan göra ditt liv & din dag underbar, ja, nästan helt magisk.
Ett Ord betyder så mycket.
Ordet kan förgifta, en relation, en kväll eller ett helt livs visdom. Ett Ord.
Det kan rasera ett samarbete eller sammanföra och skapa fred. Bara några Ord.
Ordet är fritt, eller inte?
Ordet kan talas, tänkas, drömmas och det är vi som skapar rikedomen, där Ordet är myllan, Ordet är näringen. Väl valda Ord.
Några använder kloka Ord, några gödslar med tomma Ord, vissa garnerar sina Ord med svordomar, skräpord eller Ord med skadlig kraft. Omedvetna Ord.
När Du upptäcker din rikedom, i dina väl valda Ord, äger Du makten. Ord är makt.
Ditt ansvar, dina förvaltade Ord, blir meningar, ger Makt. Betänk dina Ord.
Ett Ord som sägs - äger makten att både hjälpa och stjälpa. Välj dina Ord.
Ge bort ett fint Ord - inte imorgon - utan redan idag! Kärlek i ett Ord.




Fri vers (Fri form) av Inger Skommar
Läst 336 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-02-28 14:46



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Guds Ord är överlägset i alla avseenden.
2017-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Inger Skommar
Inger Skommar