Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid vägskälet mot egna val

Där borta går vägen, rak eller krokig
Där borta finns ett vägskäl där man måste välja

välja den väg man vill gå i livet
men det är ibland svårt att ta det sista klivet

vissa val kan ej tas tillbaka
vissa personer som försvinner kommer man alltid att sakna

Den resa genom livet vi alla gör
dom minnen vi skapar innan vi dör

Tiden forsätter att ticka på
om vi hade gjort på annat sätt, hur hade vårt liv varit då

alla tankar i huvudet finns
strider som förloras och dom som vinns

när denna resa på jorden är över
får vi då den frid vi behöver

när kroppen efter ett långt liv läggs till vila
då våran själ vidare får kila

mot en ovisshet om vad som händer här näst
att inte veta vad som ska hända är väl kanske det som känns bäst

valen vi gör nu kommer påverka våran framtid här på jorden
lyssna och lär för sanna är orden

gör livet till det bästa du kan
innan allt du har försvann

bara du kan göra valen




Fri vers av Marcus Thyrén
Läst 204 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-03-08 01:28



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Ja att Välja är det enda "Måste " vi har i livet. ( Förutom att dö) . Bra fångat. Bra textat.
2017-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Marcus Thyrén