Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Järtecken?


Jag ser en stjärna darra
på natthimlen
som ett järtecken
vill hålla om den

På morgonen
hör jag en fågel sjunga
starkt och utan oro
för framtiden

Jag försöker vara
som fågeln
och bygga
för framtiden

Om ingen framtid finns
kan vi ändå
hålla om
varandra




Fri vers (Fri form) av Eva Helene VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2017-03-17 14:13



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Underbart värmande!
2017-04-25

  anits VIP
Mycket Vackert!
2017-04-14

  Monika A Mirsch VIP
Tack för den stora varma optimismen, för din dikt till kärleken!
2017-03-31

  Lars Hedlin
Mycket fint :)
2017-03-24

    Dan Myrbeck
Framtids-fina formuleringar.
2017-03-22

  Marita Ohlquist VIP
Denna fina texten är som en strålande stjärna på poeternas himmel.
Det sista stycket skalle jag bära med mig i vardagen.
2017-03-19

  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-03-18

  Ingrid Trolle
Mycket vackert och
förtröstansfullt diktat
Så mjukt tröstande
för den darrande stjärnan
Järtecknet.
2017-03-17

  Chawa VIP
Detta var mycket vackert och tänkvärt skaldat! Verserna bär en röd tråd till glädje för sinneströst.
Icke att förglömma - järtecken går att tyda i både det onda och det goda. Klokt att försöka "vara som en fågel och bygga för framtiden". Tack för kärlek, tröst och värme!
2017-03-17

    Birgersdotter VIP
Varm innerlig text!
2017-03-17

    ej medlem längre
Vackert E H!
2017-03-17

  Bo Himmelsbåge
Mycket fin dikt om Järtecken från himlen i form av en stjärna...
Den vill säkert sända ett skimrande budskap till Dig och oss Alla...
att oberoende av vår Jordiska framtid,
så finns det änglaväsen som vill hålla om
och vårda oss alla i himlen, fulla av Kärlek...!
Detta blir vår nya himmelska framtid!

2017-03-17

  Salvation Pepper
Gott om den fria viljans tanke.
2017-03-17

    ej medlem längre
Framtiden ser dyster ut, men som det står i psalmen, "det finns glädje bortom graven och en framtid full av sång".
2017-03-17

  ULJO
Det är tillsammans med vänner vi har vår framtid
2017-03-17

  Larz Gustafsson VIP
Fridens man har en framtid, säger Bibeln.
Se även Jeremia 29:11.
2017-03-17

  Anya VIP
Mycket fint och hoppfullt. Jaa den där oron för framtiden känns sannerligen igen...jag är också gärna som fågeln. Lärde mig ett nytt ord...järtecken. Aldrig hört förut...fick googla.
2017-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP