Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den sommaridyllen

 

 

 

jag går nu

fram till mitt enda fönster

mot gatan

solen har inte gått upp

men jag

 

ser allt så gnistrande klart idag

 

färgerna

är så avgränsande starka och

den skira grönskan

gräset

lyser bara mer intensivt

än i fjol

 

det är inte längre vårvinter säger jag drömskt

 

jag kan nästan

se dig redan nu där du vänder in

på uppfartsvägen

 

och plötsligt är jag tillbaka där igen

med de

-

himmelsblå tapeterna

med vit vertikalt slingrande dekor

lärkan som sjunger

i den största av björkarna

solen värmer

 

doften av nyslaget hö tränger in genom

det halvöppna fönstret

 

gubben Ståhl bryner lien

han är dräng hos mjölkbonden i byn

också snäll och gladlynt

han men

 

den svarta hingsten

som står och tuggar hö i trädgården

är jag rädd för

han är vild och galen

endast drängen farbror Ståhl

kan hantera den

 

hör faster lägga på skivan

Sjung och Le”

med Elsy Lindgren

-

en vinylsingel

hon letat fram bara för att

uppmuntra oss

 

en morgon som denna

1839 e.Kr

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-03-29 07:10

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Väldigt fin text som genererar bilder i det inre.
2017-04-12

    Melona
Haha. Och du vill varna mig för strömkarlar, du. Du verkar sitta fast i många sorters nät spunna av skogsrå:n, amazoner, älvor, flickor och kvinnor...


Jag tycker som alltid väldigt mycket om att läsa dig och din poesi. Den är förbannat sinnlig och levande på alla plan och vis. Tack!
2017-03-30

    Dan Myrbeck
Fin skildring. Överraskande årtal...
2017-03-29

  Marita Ohlquist VIP
Väl förmedlade bilder av det som är och det som har varit!
2017-03-29

  Bibbi VIP
Så fint.
2017-03-29

    ej medlem längre
ett lysande nedslag i historiens andetag när friden lyste med sin lampa :)

Härligt känner doften av nyslaget gräs

2017-03-29

    ej medlem längre
Minnet tar oss ibland på sina vingar och svingar oss högt och lågt.
2017-03-29

    Sefarge VIP
Tack för inblick i
" favorittid" 1790-1840
Med snabblysande
Penndrag a la'
Goraxy
:)

2017-03-29

  alicja lappalainen VIP
uppfinningen kameran 1839
2017-03-29

  Stefan Albrektsson
Vackert!! Gillar glidningarna från yttre till inre verkligheter (och pendlandet däremellan) och glidandet mellan tider, och jag väcks ur den drömlika trancen först vid skumtidsbestämningen (och det enda jag vet med säkerhet är att Cézanne packade ihop staffliet det året). Toppklass!
2017-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP