Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Majsol i april

 

 

 

våren nu kommen

är med

blomstervibrationerna

och dansen

över de Småländska linfälten

majsolen

hon snubblar berusad

över våra

kristallklart sprudlande

skrattexplosioner

men i

den svalkande vårvinden

rullar de skumtoppade vågorna in

mot stränder av tyll

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-04-02 04:25

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
fint skrivet
2017-04-02

    ej medlem längre
Riktigt bra skrivet.
2017-04-02

    ej medlem längre
En dramatisk ögonblicksbild av vårens ankomst.
2017-04-02

  Bibbi VIP
Fint.
2017-04-02

    ej medlem längre
så exakt, och utan överglöd som man kan önska sig, tar in den i kruset för långtidsförvaring, hör du åskan, händernas? tack.
2017-04-02

  Marita Ohlquist VIP
Skarpa kontraster mellan majsolens
berusade snubblingar och de skumtoppade vågorna mot stränderna.
Däremellan känns som om skrattet fastnar i halsen.

2017-04-02

  Stefan Albrektsson
Även här tar syntaxvridet mig österut på väg mot den karga Björlingskan (trots att solen står över Småland). Snyggt!
2017-04-02

  objekt3
Våren är så satans obehaglig
2017-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP