Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PALMSÖNDAG

Kanske sanningen inte är så viktig, eller hur mamma. Jag minns när jag som barn undrade om det var sant att det växte ”palmor” där nere i Jerusalem. För du berättade att det var det man strödde framför fötterna på Jesus när han gick in till staden. Fröken i söndagsskolan sade samma sak, hon läste det ur en bok. Kanske är det sant tänkte jag då, men synd om de små videkissarna när man trampar på dem.
Jag hade svårt att tro att allt detta var sant, för i skolan fick jag lära att det ni alla vuxna kallade ”palmor” med sina vita ludna kissar var en buske som hette sälg. Den växte här uppe i vår kalla nord och blommade tidigt på våren med vita luddiga bollar, som sedan blev gula av frömjöl. Den växte säkert inte nere vid Jerusalem, men det fanns kanske något annat att strö på vägen.
Varför måste allt som är vackert, förvrängas för att dölja en lögn. Jesus gick inte ned i glädje, hans väg var vägen till korset och döden. Blev den vackrare bara för att vi mindes att hans fötter trampade på de vita ”palmorna”. Offret var det samma.

©Bosse 8 april 2017.




Övriga genrer (Kåseri) av Bossepoet från Österbotten
Läst 212 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-04-08 14:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten