Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Billie Holiday

 

 

 

vintergator ensam

snögloppet piskar obarmhärtigt

stenansikte

som i en svartvit indiefilm

beskuren realism

 

handhållen kamera med fiskögeperspektiv

 

soptunnor i rader

monument över förbrukad drömväv

billie holiday

blandar sjungande fixet

fryser till

med öppen mun

 

mitt i frasen

right or wrong, don't exp

sjunker hon ner

 

bottenlösa smärta glömskan uteblir

 

i en annan tid

på scengolvet blyg sjuårig flicka

sjunger Gloomy Sunday

med

hennes brustna röst

jag fryser till

det är ju hon det är hon hon hon

billie

står på scenen och sjunger

i en ny upplaga

 

längtan

 

(PS) Inspirationskällan utom Billie H är den superbegåvade norska tjejen Angelina Jordan (Norges Got Talent 2014) se videoupptagningen här: https://youtu.be/rI6ZhRk86Hs och fortsätt gärna med hennes tolkning av Billies ”I Am A Fool To Want You”

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 292 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-04-14 04:23

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  alicja lappalainen VIP
jag hade samma känslor och tankar . Såg Angelina som B.Hs reinkarnation.

2017-04-14

  Bibbi VIP
Tack!
2017-04-14

  Marita Ohlquist VIP
Fantastisk text om artistiska förmågor utöver det vanliga!
Har lyssnat på tjejen och blev helt tagen.
2017-04-14

    ej medlem längre
Alltigenom jättefint och jag tackar dig för länken till den fantastiskt sjungande Angelina Jordan. Såna upplevelser värmer verkligen - och det behövs ju i vår konstiga värld.
2017-04-14

    Sefarge VIP
Sjungna "tidlösa"ord
Kan sätta minnes-
känslor i brand
:)

2017-04-14

  Nils-Robert
En melankolisk dikt om musikaliska fenomen.
2017-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP