Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skaparen

Varje steg är ett skapande
av möjligheter
av mål
drömmar
och hopp

Varje blick är ett skapande
och varje blinkning
en död
och en återuppståndelse

Jag ser vad jag väljer
att se
Jag ser inte
Ingenting

Vänder du bort ditt ansikte
vänder jag bort mitt
två gånger
och en gång till

Vill inte dö i dina ögon

Varje andning är skapelsen
och varje ord en kollision
och en kamp
mellan tystnaden
och förödelsen
men
ett tack värmer
bara
ett
tack

Jag tror inte på orden
men hör mig
jag tror på orden
jag tror på kampen
mellan
vara
och inte vara

Varje tanke skapar
Varje dröm bygger
Varje handling förgör
och orden
dömer
bakom orden
domar

Säg inte tack för att jag ska gå
Säg tack för att jag ska stanna
eller
säg ingenting
Se på mig
en stund

Dina ord är skapelser
dina skapelser är stavelser
ur en annan roman
av samma
författare
förutfattare

Men säg inte tack för att
du vill
att jag ska stanna
Säg tack för att du vill
att jag ska
vara kvar

Se mig som den jag är
Skaparen
av drömmar, framtid
och små små virvlar




Fri vers av Nik Magito
Läst 432 gånger
Publicerad 2006-05-22 10:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nik Magito