Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
senryu


Enigma


Tids nog får jag se
vad allt går ut på, vilar
tills dess i svaret




Bunden vers (Haiku) av Eva Helene VIP
Läst 614 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-04-19 10:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Men, vänta inte för länge. Tänk om Du valt fel levnadsväg...
2019-03-18

  Bibbi VIP
Begrundar dessa djupheter.
2017-05-15

  anits VIP
Klokt skaldat om det som känns långt borta men ändå nära.
2017-05-06

  Goraxy 89 Orion VIP
Vilken Underbar senryu ! Filosofin bakom påminner nog om de tankar som Lao Zi uttrycker i Tao te Ching men kan lika gärna vara hämtade ur den kristna eller den vediska traditionen.
-
Jag måste säga att jag personligen berörs så starkt av just den här dikten i sin asketiska senryu utformning - TACK
2017-05-03

  Monika A Mirsch VIP
Det var starka ord - men var kan vi vila - i frågan - eller i svaret - eller mitt emellan? Superfin haiku!
2017-05-02

  Bo Himmelsbåge
Joo... Livet i sig... är verkligen ett Enigma, ett mysterium...
Där vi ständigt söker efter svaret...
Mycket klokt att vila i svaret, som Du gör,
tills det en gång uppenbaras...

En härlig, senryu!

Varmt tack!
2017-04-27

  Lars Hedlin
Vackert framfört!
2017-04-27

  Linda CH VIP
Fina ord om den eviga gåtan.
2017-04-25

  ResenärGenomLivet VIP
Kloka ord...fin haiku...
2017-04-22

    Dan Myrbeck
Ja, vi får avvakta..
2017-04-20

  Respons VIP
Lugn förtröstan i att det är vägen som är målet.
2017-04-20

  Ingrid Trolle
En fin filosofisk
text om att vila
i nuet i visshet
att det kommer
att uppenbaras
2017-04-20

  Chawa VIP
Visdom vilar i dina insiktsfulla ord! Tycker om ordet Enigma. Bra titelval!
2017-04-19

  Anya VIP
Jaa sannerligen...man får vila i svaret. Finns inget annat att göra. Så vackert och klokt skrivet av dig.
2017-04-19

  ULJO
Livets gåta vilar i sinnet en stund. Begrundar med dig.

Finns en musikgrupp Enigma som gör alldeles underbar stillsam musik. Lyssna gärna.
2017-04-19

  Marita Ohlquist VIP
Utomordentligt bra om livets gåta!
2017-04-19

  Salvation Pepper
Oerhört klok senryu.
2017-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP