Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ångest, inbrott i själen. Om nu någon skulle få för sig att den saken skulle vara komplicerad. Eller som att säga att alla övergrepp borde bestraffas med hängning, giljotin eller gift på flaska. Men vem bestämmer vem som är skyldig?


Jaså, du menar...?




Ibland när du frågat och du inte får något svar utan bara mötts av tystnad. Då kan du själv tänka ut ett orimligt svar, säga det även. Först då får du ett svar från den tillfrågade, som kanske hörde dig redan första gången, men tog din fråga som en mer retorisk sådan och just därför inte fann sig som genast. Först då du svarade själv fattade den andra galoppen och ville åtminstone säga till dig något ur egen fatabur. '2 plus 3 blir inte alls fyra, utan sju.' Ibland undrar du om någon annan än du själv befinner sig i verkligheten. Men resten av samhället finner sig ju ibland hyggligt och så blir du litet lugnad igen för en stund. Din möjliga vän befann sig visst i verkligheten. Bara i sin egen version av en sådan överenskommen verklighet.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-05-04 11:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP