Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Frihet åt alla förtryckta folk.


Dikt tillägnad Iran och alla andra bortglömda diktaturer

Omvärlden måste alltid reagera
I form av att markera och agera
Genom att aldrig acceptera och tolerera
Tyranni och barbari.
Det är vår plikt att med en dikt
Sätta ner foten,
Mot varje diktatur.
Gör vi inte det kommer vår vackra värld,
Trots sin härd,
I sakta mak spåra ur.




Fri vers (Fri form) av Karl Victor Lindqvist
Läst 116 gånger
Publicerad 2017-04-29 15:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Karl Victor Lindqvist