Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LANDA I MAJ


nu när vi närmar oss juni
med klara friska steg
och det kolsvarta håret
gnistrar liv längs min väg
är hon den korpsvarta våren
som bara vägrar och går
bär hon mystiken från åren
de där vi kallar i går

nu när vi närmar oss juni
som vi har väntat på
blir allting blandade glimtar
av nu och hur det var då
men det är lyster i manen
hos lejoninnan jag ser
hon från den stoltaste klanen
i stadens ljusa kvarter


nu när vi närmar oss juni
till spröda toner av pop
som inte sargar men smeker
som inte lyder ett "stopp!"
ser jag de skiraste knoppar
som snart slår ut i full blom
och hur allt det som jag hoppats
är bara tomhet och dom


LARZ GUSTAFSSON 29/4 2017




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 295 gånger
Publicerad 2017-04-29 18:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
oh livet slår ut i blom
är bara tomhet och dom?

Det låter inte bra
2017-04-30

  mare VIP
Dikten talar
livet bär olika
sorts känslor
2017-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP