Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Han hette Janne Eriksson och dog 20 år gammal 1983.


De här dikterna skrevs av min punkkamrat Janne "Hajen II"

 

Dubbelmoral

------------------

Du säger att du är emot droger

men varför super du då?

Jag bara undrar

Vad har droger med punk att göra?

Du är ju emot droger och samhället

men varför super du då?

 

Man måste väl göra nåt emot

istället för att bara supa

för på det sättet

ändrar man inte på samhället

 

Droger och punk är två motsatta saker

det hoppas jag att du fattar

Och att du inser hur dödfött det är

att droga ner sig

för på det sättet ändrar man

inte på ett djävla dugg

 

Så ta ditt förnuft till fånga om du kan

och sluta droga ner dig

Börja göra nåt vettigt

för att förändra samhället

 

 

Hat & våld

--------------

Du tycker att alla

ska va som du

Då har du tagit fel

För jag vill inte

va som du

Jag vill vara annorlunda klädd

Jag vill vara

mig själv!

Jag vill vara mig själv!

 

När man träffar dig på stan

blir du så djävla tokig

skriker och gapar och svär!

"Hur fan ser du ut, punkjävel!"

 

Jag vill bara

vara mig själv!

Jag vill bara

vara mig själv!

 

Du hoppar på mig

och slår ner mig

Det enda brott

jag hade begått:

Jag hade tigerbyxor

och det fick jag inte ha

 

Du som håller på så här

du måste vara hjärndöd

För man har väl rätt

att klä sig som man vill

 

Janne "Hajen" Eriksson

 




Prosa av Larz Gustafsson VIP
Läst 252 gånger
Publicerad 2017-04-30 21:02



Bookmark and Share


    Nicklas VIP
Kloka ord från din vän som lämnade denna värld alldeles för ung. Må han vila i frid.
2017-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP