Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DIAMANTER AV DAMM

man lever för kickar

hur långt räcker DET?

man når aldrig ända fram

och natt efter natt

man söker en skatt

men får diamanter av damm

man hävdar att alla

kan fånga sin dag

men ingen har lyckat ändå

för ögonblick flyr

i vårt livs äventyr

och döden gör alla små

man hoppas så mycket

när allting känns bra

men känslorna kommer och går

det kommer en måndag

när helgen är slut

man skördar allt det som man sår

man bygger på bräcklig

och ostadig grund

och byggen kollapsar i kapp

man kan inte spara

en endaste stund

ett liv är en rad röda rapp

 

 

LARZ GUSTAFSSON  1/5 2017




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 234 gånger
Publicerad 2017-05-01 17:17



Bookmark and Share


    Taly
som andra sagt om andra av dina alster: bra rytm och bra innehåll
2017-05-02

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som manar till eftertanke!
2017-05-01

    ej medlem längre
Så sant! Har man ingen grund så rasar allt i dödens stund!
2017-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP