Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1:a maj i Falun och hundratals nazister demonstrerade öppet med sitt hat. Vi var många som visade misstycke. Ett snabbt rim på kvällskvisten om obehaget som skapade ytterligare vilja att kämpa för en bättre värld. All kärlek och respekt.


Dalfolkets motstånd

I det ordlösa hatet
hörs vindarna vina.
I väntan på pratet
rör sig tankarna mina.

Vid en tillfällig västfront
ska motsatser mötas.
Från azurblå horisont
ses slagorden stötas.

Ur en skrämmande tystnad
så uppstår vår kamplust,
en folksjälens hämdlystnad
som närs av en vindpust.

För när vindar hörs vina
från rasisternas kör
ser jag ögonen dina,
och dem kämpar jag för.




Bunden vers (Rim) av koboltblå
Läst 228 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-05-01 21:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

koboltblå
koboltblå