Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VIKINGASKEPPEN SOM DÖDSFÄLLOR

Den romantiserade bilden av vikingaskeppens
bärighet och kraft,har säkerligen en annan
dystrare verklighet,där man kan föreställa sig
dessa långa,gnisslande,gnekiga träkolosser
som ofta läkte som såll efter enbart någon
kilometer på sina jungfrufärder,
och hur många av alla dessa skepp som ruttnat
och ätits upp av havsalger,lär historien aldrig
kunna berätta.

Dessa träskepp var inget annat än rena själv-
mordsprovet,som dödade fler till havs än på
land.

Antagligen var det endast ett skepp av tio
som lyckades runda Kap horn,och nå land.

Då är en Harley Davidsson säkrare på land
sedan vikingarna bytte ut träskeppen mot
dessa morrande vrålåk på hjul.
-

*




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 762 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-05-02 20:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP