Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TALPEDAGOGENS TALAN

K-a-n  n-i  i-n-t-e  t-a-l-a ?

Säg efter mig l-å-å-å-n-g-s-a-m-t : Raka rör rör runt i rumpan.

-Jaka jöj jöj junt i jumpan.

Ni är en obotlig SKÅNING och remis utfärdas därför till kirurgen för ett operativt ingrepp,i avlägsnande av sköldkörtel,polyper och diafragman,för de e där de sitter se !




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-05-07 06:19



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Vi på institutet för "Bevara rikssvenskan" anför inget om hur skåningar är,utan här avses endast dialekten.
2017-05-07

  Verner Forsman
Skåningar är sköna typer. Inget annat att säga om saken.

Rikssvenskans tvångsinförande var ren och skär kolonialism mot alla små orter och unika dialekter i landet.

Rikssvenskar har ofta mindervärdeskomplex mot dom små folken som ännu talar och lever på sitt eget unika sätt. Som ännu har kvar något av sin ursprungskultur.
2017-05-07

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Boken "HOTET MOT SKÅNSKAN" komma snart ut i offentligheten.
2017-05-07

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Har alltsedan Lunds universitet anställde mig som talpedagog med syftet lära skånska lärare tala ren svenska med klart uttryckande av ordet som ju därtill är lärarens verktyg,behandlat ett trettiotal med lyckad utgång om än vissa svårare fall remitterats till kirurgen. Det är prioriterade att varje elev förstår vad läraren säger,och eftersom övervägande delen av Lunds studenter kommer från Sverige så är det nödvändigt med svensktalande lärare och inte skånsktalande. Kapish !?
2017-05-07

    Sefarge VIP
Ack vad vore Sverige
Utan Peps. Edvard
Perssons och Eva
Rydbergs vokabulär?
Bra mycket fattigare!
Så sluta snåljåpa dig
Och gnälla på dialekt
De finns la betydligt
värre saker att hetsa
upp sig på!
:)

2017-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP