Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MED ELLER UTAN BETONING PÅ RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

Så till slut övertygades den skånske universitetsläraren att till elevernas fördel lättare kunna uppfatta vad han säger,uppsöka talpedagoger,för att lära sig tala svenska.

Behandlingen pågick i ett år och vad eleverna därefter tvangs lyssna till,var en lärare med ett övertydligt skorrrrrrrrrrrrrrrrande R,som låter som om han fått en borrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr inopererad i gommen eller nån sorts motorrrrrrrr.

Talpedagogens behandling från utpräglad skånska utan betoning på R har ersatts av ett överbetonande Rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrreeeeeerrr som förminskar och kör över alla de andra vokalerna i Alfa-Beta-Omega så att deras existens minimeras.

Pest eller kolera,med eller utan R !?




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 382 gånger
Publicerad 2017-05-08 17:28



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Jasså ! de tycker ni......men Skånskan låter fortfarande INTE bra
2017-05-08

  Ric
Det låter bra det herr Wiking :)
2017-05-08

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
De e lugnt sörru ! bara man har betoning på humorrrrrrr,så gå de över skaru se.
2017-05-08

  Ric
Haha, du avskyr verkligen skånska. R som i Rrrrrric, möjligtvis mässlingen eller så, men nu ska jag sluta jävlas med dig :)
2017-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP