Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NÅGRA ORD ATT TA I BEAKTNING

Omvärdering kan innebära många olika saker
vars  konsekvens  medför  att  man  insett  sitt
misstag i  att  under  värdera  något, eller  helt
enkelt tidigare haft  fel  värderingsgrund, kort
sagt så  erkänner  man att man haft  fel  i  sina
grundsatser förmodligen pg av  opålitliga  käll-
or  vars  desinformation  förlett  någon  förlita
sig på en ovetenskapligt grundad tes utan sub-
stans.

*

Demokratin har alltid hängt löst och onyanser-
at dammig,och nästan fallit i glömska i den ego-
ismens tidevarv  vi  lever i, där  den   i  egentlig
mening  är  grundad på grundval  av  det  stats-
skick inför  vilket  den  skattetyngda  individen
äga  medbestämmande  och  åtnjuta   yttrande-
frihet, såtillvida att han inte äventyrar rådande
statsskick.

*

Socialpsykologins  betydelse  och  inverkan  på
samhälle och individ,i grupp och kollektiv,med-
ger  det  psykotiska   flockbeteendemönster  av
masspsykoser  som  utspelades  under  häxpro-
cesserna och judeförföljelsen  under 2:a världs-
krigets nazi-era.

*

Nihilismen  kan   sägas  utgöra  den  realistiskt
sanna  grundsyn vilken  förordar  människans
livsvillkor,  där  moralen är omöjlig leva efter i
en   nerärvd  naturs   överlevnadsinstinkt,  där
döda eller låta sig dödas är lagen.

*

Neutralitetens oansvariga  hållning  utan  ställ-
ningstagande vare sig för sina egna handlingar
eller andras, är  den  egoistiska livssyn som för-
nekar allt som inte kommer till ens fördel.
.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 391 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-05-09 02:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP