Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Thomas Idergard,samhällsopponenten som lämnade allt för att leva i kyskhet och fattigdom för att tjäna Gud. © Ingår i Sten Wikings "Litterära brottstycken"


DEN SAMHÄLLSKRITISKE POLITIKERN SOM BLEV JESUIT

Det är otroligt hur vissa intellektuella
plötsligt kan svänga om och låta sig
tämjas av en religion.

Tänker närmast på den moderate
samhällskritikern Thomas Idergard,
(1969-
en tidigare så lysande briljant
samhällsdebattör med övertygande
realistisk retorik i sina anföranden,
nu minimerad till en religiös anhäng-
are av ett kristet samfund i London,
där man överlämnar sin vilja,
sitt intellekt och sitt liv
till den jesuitiska läran,vars tämjda
intellekt förpassat honom till en
medeltida tro.

Han blev i Sverige känd Tv-profil
som ofta deltog i tv-soffornas debatter.

Han hade behövts i vårt
stelfrusna samhällsklimat
med sina utstickande anföranden.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 375 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-05-12 07:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP