Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En liten flicka gick ut om natten

Jag plockade blommor i andras trädgårdar och förbjudna björnbär





Alla husen sover
jag letar vidare, något fönster måste va tänt
någon annan än jag måste vara vaken i natt





De sover ovetande, de sover i trygghet
Jag måste vandra
kan inte vila





Alla gator är tysta
gatlyktan över Häradsvägen vajar i vinden

det är vår
jag borde vara glad
skolavslutning och små skott på björkens grenar





Jag måste ut
Jag öppnar dörren och den stängs bakom mig med ett klick
ingen har märkt något
nu är jag fri igen




Jag plockar blommor
Det är sommar nu och fantastiska blommor växer i trädgårdarna
Lupiner växer vilt, dem tar jag utan att stjäla



En stor ros i en villaträdgård
Den är så vacker, rosa och ljusgul och den luktar himmelskt
Jag får ta den, en enda
Jag måste få den
jag smyger bort igen




Jag ser lila stora blåklockor i en annan trädgård, fönsterna är släckta,
jag smyger in på gruset vid ingången
Plockar en
den är så vacker




Går hemåt, det börjar ljusna



När jag närmar mig vårt område lägger jag ut dem på vägen och sorterar dem
och gör en fin bukett
Nu kommer en bil
jag plockar snabbt upp de sista, det är Åsas föräldrar, hjärtat bultar, jag skäms och går snabbt hemåt
hoppas de inte säger nånting





Det är julafton ikväll, det är hemskt men jag ska ut
vandrar ned i nästa område, i natt kan jag vara ute i timmar, gå mil
De små husen är tända, de firar jul, de har det trevligt
ingen syns på gatorna och himlen är mörk
När jag kommer hem kommer ingen vara vaken




Fri vers av aagape VIP
Läst 318 gånger
Publicerad 2017-05-14 13:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

aagape
aagape VIP