Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Innan det är för sent

 

Liten och värnlös
hoppar grodan fram
från diket upp på vägen
och stannar framför mig

Det är en ljummen majkväll
svagt doftande
och löftesrik
när jag är på väg hem

Vart är du på väg lilla vän?
frågar jag
och den sitter  blickstilla
och lyssnar
men ser lite tvekande ut

Jag vill ju att den ska korsa vägen
så fort som möjligt
så jag ber den
att skynda sig hem
och då tar den ett försiktigt skutt
ett till och så ännu ett

Men sen stannar den
dröjande vid vägrenen
och jag ger den en försiktig puff
lite hjälp på traven
att hitta tryggheten
i det mjuka omslutande gräset

Jag vill ju att den ska hitta hem
innan det är för sent




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 410 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2017-05-24 10:53



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket fint och berörande skaldat!
2017-07-03

  Goraxy 89 Orion VIP
Undrar just om inte grodan var jag?
2017-06-07

  Bo Himmelsbåge
En underbar historia!
Om att börja värna i det lilla, nära, o kära i livet, för att sedan övergå till de större sammanhangen, för att rädda hela mänskligheten, jaa... hela Jorden!

Jag är övertygad om att Jordemodern, gav dig en vänlig o varm klapp på axeln, för att Du ömmade om en av hennes allra minsta, o nynnade en hymn om att det fanns hopp för Världen ändå...!
Sparas och träskmärkes, för den lilla grodans väl o ve...!
2017-05-29

  Lars Hedlin
En mycket bra text!
2017-05-29

  Ingrid Trolle
Väldigt fin berättelse
om den lilla grodan
2017-05-26

  ResenärGenomLivet VIP
Även grodorna kan behöva lite hjälp ibland...fint berättat...
2017-05-25

  Chawa VIP
Åh så varmt och godhjärtat berättat! Jag tror han tog till sig uppmaningen och skyndade raka vägen hem. Han hade ju mött sin egen livs levande skyddsängel!!
2017-05-25

    Dan Myrbeck
Fin omtanke!

Jag träffade också på några grodor.
Men jag åt upp dom.

Jag gillar smågodis.
2017-05-24

  Anya VIP
Åhh vilken liten goding. Blir glad när jag läser. Så fint att ge grodan hjälp på traven. Jag känner igen mig när jag ser djur på vägen. Tack för denna!
2017-05-24

  ULJO
Fin berättelse
2017-05-24

  Marita Ohlquist VIP
Det är alldeles för många djur som ligger överkörda på vägarna.
Berörande agerat av en sann djurvän.
2017-05-24

  Salvation Pepper
Gullig liten historia!
2017-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP