Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FÖRNIMMELSE O S V

en förnimmelse

av nytvättade lakan

böljande i sommarbris

och en linlugg ibland kuddat

på balkongen

glass och smultron

var hans spis

 

 

sköna minnesbilder

från de långa somrar

vi VAR MED om

innan allting gick mot höst

det är ingen som håller

när det stormar

det är inte någon trygg

och stadig tröst

 

men jag kommer inte runt

en gymnastiksal

där det lövades för lov

och "friheten"

eller sockerdrickan

som jag fick av morfar

alla kojor

eller gamla stenhällen

 

 

denna ystra kavalkad av foton

gulnar aldrig som de fysiska har gjort

de drar fram med solsken i mitt hjärta

i ett liv som nu går väldigt fort

 

på en parksoffa

här vid centralstationen

kan jag ännu minnas hur det var

kalle anka-tidning varje torsdag

färre frågor pockade på svar

men jag störs i denna minnesfrossa

så jag måste bryta upp och hastigt fly

denna gången inte till canossa

inte heller till älvkarleby

 

 

LARZ GUSTAFSSON  6/6 2017

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 299 gånger
Publicerad 2017-06-06 10:01



Bookmark and Share


    Taly
"denna ystra kavalkad av foton

gulnar aldrig som de fysiska har gjort

de drar fram med solsken i mitt hjärta

i ett liv som nu går väldigt fort"

Fint beskrivet liv i flera lager.
2017-06-09

  Syrran77
Skön försommarnostalgi
2017-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP