Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skulpturen Tidens gång, Japanska trädgården, Ronneby Brunnspark


Befintlig


Skuggor och ljus skiftar
i trädgården
och knoppar brister
medan jag vandrar
i minnets labyrinter

I olvonens doft
som bärs fram till mig
av vinden
blir fåglarnas sånger
lätta att tyda

Jag minns något
glimtvis
från en paradisisk trädgård
dit jag kanske får komma
ännu en gång

Det var ju ingen hägring
att jag blev befintlig
i hans skaparhand

 

 




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 395 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-06-07 10:18



Bookmark and Share


  anits VIP
Så finstämt skaldat, njutbar läsning!
2017-07-03

  Lars Hedlin
Bra skaldat
2017-06-19

    Dan Myrbeck
Fint skaldat.
2017-06-14

  ResenärGenomLivet VIP
En njutning att läsa...underbart...
2017-06-10

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ronneby Brunnspark
en skön idyll där kan
man som Du gammalt
och nytt fylla på...
Tack för att Du
tog oss med dit!
2017-06-08

  Bo Himmelsbåge
Meditativt vacker o skön bild, från den japanska trädgården...

Underbar dikt om att vara befintlig
i Guds vackra paradisiska natur,
här på Jorden... en spegelbild av det,
om möjligt ännu vackrare Himmelska Paradiset, som Du har minnesfragment av...
Jaa... lika befintlig, som stenen är i den japanska trädgården nu, lika befintlig blir Du en gång, i Guds himmelska trädgård... Detta är min fasta övertygelse!

Bokmärkes!

2017-06-08

  Chawa VIP
Serent och harmoniskt väcker dikten alla mina sinnen. Tycker om den rofyllda andemeningen. Jag tackar ödmjukt för denna djupt begrundande lilla pärla!
2017-06-08

    ej medlem längre
En vandring i naturen, i tid och rum, så finstämt och känsligt skildrat!
2017-06-08

  Salvation Pepper
Meditativt behagliga ord.
2017-06-08

  Maud Louise
Mycket vacker o finstämd dikt
2017-06-08

  Anya VIP
Oj så finstämt. Härligt att minnas något glimtvis från en paradisisk trädgård. Något sådant vill också jag minnas.
2017-06-07

  ULJO
Återigen en fin text från din poesipenna
2017-06-07

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text, som en lysande stjärna på poeternas himmel!
2017-06-07

  Goraxy 89 Orion VIP
Om man bara kunde skriva så vackert och finstämt som Du.
-
Det skulle ju vara ett genombrott !!!
2017-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP