Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför är engelsan bättre än svenskan? Man undrar faktiskt

Varför är engelsan bättre än svenskan?

Man undrar faktiskt varför engelskan breder ut sig i Sverige. Vi har ett språk som vi borde värna om. Det är ju väldigt konstigt att man har engelska ord för affärer,företag ja,allt man kan tänka sig. Man borde istället bejaka svenska sptåket som har en större vocabulkär kanske tre hånger så mycket som engelskan. Den är ju väldigt fattig på nyanser. Den är bra på korta och konsisa meddelanden. En vän från england kom hit och undrade varför vi hade engelska ord för affärer. Till och med grafittin var på engelska. Tänk om jag skulle se svenska ord på företag och annat i england det vore ju ganska så märkligt.
Men det jag tror det är att vi är alldrig nöjda med Sverige allt är ju bättre utomlands. Man blir inte profet i detta land det är då säkert. Astrid Lindgren visste vad hon gjorde när hon skrev Pippi Långstrump som ligger med fötterna på kudden. Detta upp och nervända land.
Men det är ju faktiskt så att det är fult att tycka om Sverige. I en debatt i dag är man ju rasist om man viftar med svenska flagga. Det är ju helt patetiskt. Det är ju också så att i den poltiska agendan innehåller inte svenska utan allt är en massa gallimatias. Eller med ett svenskt ord: Svammel.
En sak till är att filmer och tv-serier är så dåligt översatta så man tycker det är konstigt att översättare inte riktigt förstå sin engelska. I vanligt taL i dag så smyger det in snå engelska ord i en vanlig konversarion. Nice,space,never,great,good,mayby och så vidare.
Många kanske tycker detta är inget att prata om. Svenskan är ju en liitet språk. Visst men ändå viktigare är det att hålla fast vid det.
Frankly my dear I give a dame...

Bo Grapenskog




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Knoparemoj
Läst 350 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-06-18 20:11



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Svenskan är bättre.
Därför övergick t ex Di Leva från att sjunga på engelska till att sjunga på svenska.
2017-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj