Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag skrev detta direkt efter att jag kommit hem från Israel/Palestina. Så här i efterhand kan jag tycka att den är naiv men det var så jag tänkte just då


Mur

Jag går utmed en mur
11 meter hög, i betong
Det är solsken
Bredvid muren ligger en bortglömd bensinstation
utan gästerna från andra sidan
Muren

Längre fram kan jag läsa
med stora bokstäver står det
MAKE HUMMUS, NOT WALLS

Men vi har glömt
människan kan inte
vill inte
vågar inte
göra hummus längre
så istället bygger vi fler
Murar

Jag går längst en mur
byggd av hat och hot
som separerar två små, rädda människor
och får följder för tusentals

Om bara
dessa två kunde mötas
och göra hummus
Kanske kan då
deras murar rivas
så fler människor kan lära sig
hummusens ädla konst

Men istället fortsätter de
bygga på den redan så omfattande
Muren




Fri vers (Fri form) av petra_96
Läst 184 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-06-20 00:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

petra_96
petra_96