Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
och blomman lyser i min trädgård


Överröstar


Det är den första juli
molnen tornar upp sig
och regnet gör
att mörkret växer i styrka
alltför tidigt

Jag frestas att tända lampan
i fönstret
och är just på väg men gör det inte
för handen hejdar sig
i sista sekunden

Lampan får bida sin tid
för därute i min trädgård
överröstas ännu mörkret
av fågelsången




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 378 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-07-01 22:05



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Härligt och ståndaktigt lyser solrosen upp det annalkande mörkret...
för att strax sätta frön och bädda för en ny vår!

Även sångfåglarna håller stånd några veckor till... för att sedan följa solen
söderut under vinterhalvåret...
det gäller att ladda solcellerna nu
och även minnesbanken för att kunna glöda, även i mörkret som kommer!
Fin och tankeväckande bild och poesi
av hög klass!
2017-07-10

  Salvation Pepper
Vacker insikt!
2017-07-05

  Chawa VIP
Mm, våra sångfåglar (och så även författaren) kan det där med att överrösta och aldrig tappa hoppet. Solrosen spelar också en viktig roll.
En fin text att sakta in vid och begrunda för förlösande visdom!
2017-07-04

  Anya VIP
Så fint. Att stanna upp och lyssna både inåt och utåt...tänker jag.
2017-07-04

  anits VIP
Helt underbart skaldat!
2017-07-03

  ULJO
Gillar tonen i din fina text
2017-07-03

  Monika A Mirsch VIP
Att överrösta mörkret är det varmaste jag vet - och därtill tonerna i din dikt
2017-07-03

  Bibbi VIP
Fågelsången ljuvlig.
2017-07-02

  Lars Hedlin
Härligt glädjerikt :)
2017-07-02

  Marita Ohlquist VIP
Underbart när fågelsång och trädgårdens blommor lyser i mörkret!
Gråvädersglädje.
2017-07-02

    Birgersdotter VIP
Ljuvliga sista rader!
2017-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP