Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I förenad bräcklighet




Små små smulor utav lycka
Är allt vi söker du och jag
En smal sak kan man tycka
Som vi sökt i natt som dag

Små små skärvor utav tillit
Blott en glimt av stjärnans glans
Så sökte vi en spillbit
När en helhet inte fanns

Små små trådar utav skörhet
Är allt som binder våra liv
Bakom mask av oberördhet
Står vår vanmakt destruktiv

Små små ränder utav tomhet
Är allt min penna kan förmå
När man betackat sig för fromhet
Är man inte värdig nån propå

Små små utfall utav lättja
Som en torftig distraktion
Outlupen ivrig kättja
Kräver materiell mission

Små små änglar måste flyga
Våra störtade i dyn
Det är så svårt att ljus betyga
När man har gyttja för sin syn

Små små avsatser mot randen
Tror du inte att jag vet
Vi kan ta varann i handen
I förenad bräcklighet




Bunden vers (Rim) av JJ VIP
Läst 530 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-07-02 21:46



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
jättefin ser dateringen 2017 och jag läst tidigare, rimmen flyter som fjällkons vatten
2019-06-02

    ej medlem längre
Din dikt reciterade du med känsla
2017-10-15

    ej medlem längre

positiv, skör hoppfull
och den sista versen
tycker mycket om
2017-10-15

    sunnanvind
Mycket fin och varm text som talar om varsamhet i "spruckna rum"
Applåderar känsligheten, då den är så vacker samt ödmjuk
2017-08-08

    snöö
Tycker om hur du fått in upprepningen av små små... ger en fin rytm. Den sista versen i sin helhet är särskilt vacker. Och som alltid kan man inte låta bli att beundra dina konst att lyckas få till så mycket ord som rimmar utan att det blir konstlat. Fint!
2017-07-23
  > Nästa text
< Föregående

JJ VIP