Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Plocka ner 90-skyltarna – ingen bryr sig ändå

Plocka ner 90-skyltarna – ingen bryr sig ändå

Det finns inte många i dag som håller hastigheten 90 kilometer i timmen, utan snarare 120 kilometer eller
Då undrar man ju naturligtvis, har vi mist all respekt för vägskyltarna? Det är ju konstaterat att vi svenskar har en förmåga att vilja köra för fort.
Vi blir liksom förändrade när vi sätter oss vid ratten. Man borde nog konstatera att olyckstillfällerna är många. Fenomenet att köra om måste vara någon slags ångest.
För man ska om, om det så ska kosta dig och andra livet. Vad kan detta bero på? Är det så att man känner sig befriad i dag att kunna susa fram som man själv vill.Att vi har varit styrda av staten så länge, så känslan blir lite euforisk när man rattar sin bil. ”Här ska då ingen bestämma över hur jag ska köra.”
Felet är ju att man tänker inte på riskerna att faktiskt är det så att man riskerar andra människors liv. En faktor till är att bilarna i dag är så byggda att människor tror att de är oförstörbara. Det är inte för att man tror man tjänar lite tid om man kör fortare, för den är minimal. Utan bilen får vara en symbol på att man vill helst vara först. Utan att ta i borde många bilförare inte köra bil, på grund av att man helt bortse från att tänka logisk i trafiken.
Motorcykelförare är ju en grupp som har andra tankar om hur man kör på vägarna. För det finns inte någon som håller hastigheterna. Man genomgår en undersökning av bilen varje år. Borde det inte vara så att föraren skulle på något sätt också undersökas?
Mentaliteten har blivit så att frihetkänslan är central och bilen är inte bara ett fortskaffningsmedel utan ett objekt för både själ och hjärta.
Själen har varit instängd så många år i landet Sverige. Så ju mer instängd vi blir desto mer tror jag att hastigheterna ökar på våra vägar.
Men ju fortare man kör desto mer ökar riskerna och man tjänar inte alls mycket tid att köra för fort.
Bo Grapenskog,
Växjö




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Knoparemoj
Läst 293 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-07-09 17:12



Bookmark and Share


  tankamann
Håller med dig, speciellt efter de stora vägarna är det fri fart som gäller. Ytterst få bryr sig om fartbegränsningar.
2017-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj