Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att tvinga barn äta vegansk kost är barnmisshandel.

Att tvinga barn äta vegansk kost är barnmisshandel.

Att tvinga på barn i låg ålder en vegetarisk kost är lika med barnmisshandel. Barn behöver alla vitaminer och mineraler speciellt om de växer. För ett barn kan absolut inte förstå varför hon eller han tvingas till något sådant. När de själva blir så gamla att de kan ta ett ansvar för vad de äter, är ju naturligtvis det bästa. För ett barn kan absolut inte förstå varför hon eller han tvingas till något sådant. Jag är helt övertygad om att när de själva sedan får välja kommer de att frossa i sådant de inte fick som barn. Jag har sett många sådana exempel.
Varför ska ett barn äta vegetarisk kost? Ska inte de också få njuta av maten. Maten är ju bara halva födan. Man äter ju för att det också är gott.

En "gräsmatta" är nog inte det ett barn fikar över. Det som är bäst för oss alla är att vi äter en blandad kost av både fisk,kött,ägg och grönsaker. När jag växte upp och morsan bjöd in barnen och vi hade grönsaker till steken,så var dem så rädda att smaka på grönsakerna. Nu har det väl blivit lite bättre på den fronten. Men ett fuilslaligt krig mellan kött och grönsaker har inte det gröna en chans.

Varför äter vi så mycket kött? Det finns bara ett svar på det,det är gott. Jag var vegetarian på 70-talet när jag spelade ute. Hade svårt att få tag på riktigt god vegetarisk mat. Mest rivna morötter och det kan man inte bara äta i längden. Nu för tiden finns det ju mycket att välja emellan. Kött eller vegetarisk. Smaklig måltid.

Bo Grapenskog




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Knoparemoj
Läst 318 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-07-12 20:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj