Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

POLISEN VAR INTE DETTA LITE SAFTIGT?



En 5-årig flicka hade satt upp ett saftstånd och skulle sälja lite saft. Men se den gubben gick inte utan polisen bötfällde henne. Det måste väl vara föräldrarna för flickan är ju inte straffmyndig.
Blir inte detta lite av ett en löjans skimmer? Man kan tycka att detta är väl lite pinsamt. Men som sagt var bötfäller man inte riktiga "förbrytare" får man ta det man har. Men PR-mässigt kan det ju inte vara bra. Den flickans ambitioner om ett land där man ska vara lite affärsmässig har ju skjutits i sank. Jag är ingen pappersvändare i lagens mening om det verkligen står att en 5-årig flicka inte får sälja saft.
Men jag förvånas inte av detta Pippi Långstrump-land. Där hon sover med fötterna på kudden. Men förundras över detta land ibland. Det man tycker borde vara strängare straff är inte det. Vi håller fast vid våra värderingar åtminstone de som sätter lagarna. Lite transparent måste det nog vara och varför tar man inte till den "lag" som är allra bäst,sunt förnuft?
Denna safthistoria är nog lite väl kladdigt i lagens mening. Men som sagt var så förundras man inte över något i detta land.

Bo Grapenskog




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Knoparemoj
Läst 192 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-07-25 09:13



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Bra tema: Dem 7 år hemifrån!” Kom och Köp” Flickor i Sverige och England skriker ofta i mobilen säljer ofta allehanda och sedan bara efter 16 år kommer ihåg var det var i äntligen dem sålde. I den tvilling syster slavägande, gamla tanter i Rumänien läser jag bötfälls med 1500 lei om man sätter sig i hörna på gatan och säljer persilja och dill eller träslev. För att komplettera till mediciner, Folket är så förband på face Book. Det är beräknad att bara stora grossister affärs ska leva!
2017-07-25

  Feminaz
Oj har detta hänt?
2017-07-25

    tramp
polisen kan skryta med att ytterligare ett brott har klarats upp ! bra för statistiken
2017-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj