Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DÅRHUSET TELLUS

ännu en dag i dårhuset tellus

där dårarna säger som så:

"det finns ingen Gud i det höga

vår egen väg måste vi gå"

ännu en dag i den andliga öken

där gensträvighet är en dygd

Gudsordet skär genom dimman och röken

ett midnattsrop genom var bygd

i sodomsnatten en kampsång nu ljuder

om Jesus som snart komma skall

"gör bättring nu!"

Jesus manar och bjuder

rakt genom misär och förfall

dårhuset tellus, en prisgiven boning

sparad åt eld som förtär

fly till vår Gud!

ta emot Hans försoning

Skaparen som har dig kär

 

 

LARZ GUSTAFSSON  29/7 2017




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 280 gånger
Publicerad 2017-07-29 14:28



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fin dikt och maning att fly det onda!
2017-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP