Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ur "Noteringar i marginalen"


DE ENSAMMAS PLANET

 Alla ärliga människor vet att alla ärliga människor ljuger.

*

Lögnen är till skillnad från djuren en extra överlevnadsinstinkt
hos människa,och meningen med den är vem som ljuga mest
och bäst.

*

Människan måste "tro" på något för att uthärda därför "veta" 
är outhärdligt.

*

Kvinnor sminkar sig gärna för att inte visa sig som de verkligen
ser ut.

*

Ensamhet ! vad är den om inte frånvaron från sig själv.

*

Ensamhet vad är det om inte att vara hemma hos vänner i avsak-
nad av sig själv.

*

Den ensamma ensamheten bland ensamma är livet medan den
ensammaste ensamheten är i döden.

*

Det enda trädet på ängen som ensamt står,är långt ifrån ensamt,
för dess rötter förbinder sig med alla andra träd på den ensamma
planeten.

*

Ensamheten är omöjlig och obefintlig för den medvetne.

*




Övriga genrer (Aforism) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-08-17 09:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP