Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DE OSYNLIGAS ÖGON ÖRON OCH VITTNESMÅL

För varje oförtjänt beskyllning de orättfärdige lägga
på de rättfärdiga,blir de sistnämnda enbart starkare
i sin oskuld.

För vist samvetet gnaga de orättfärdige  likt röta och
mögel, de  rättfärdige  står kvar med rena samveten,
medans de orättfärdige söka bota sina dåliga samvet-
en med lögnens kalk.

Och  även  om  de  med  psykopatens  bortträngnings-
strategi,blundar,slår dövörat till och tiga om de egent-
liga  sakernas  tillstånd, har  de  osynligas ögon redan
bevittnat allt.

Så i nattens skälvande timmar hemsökelsernas tid för
de orättfärdige är slagen, att  anfäktas i svettig  ångest
av hemsökelsens demoner.

*

 




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 322 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-08-27 01:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP