Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

INDIVIDANPASSAT MODUS VIVENDI

Det där hetsandet på individen av att hon måste bli och vara någonting,är inte att lita på.

Individen anpassar sig helt enkelt efter vad var och ens omständigheter kräva i dess överlevnadsinstinkters livssituation.

En individ genomgår åtskilliga skepnader i sitt livs historia där även en författare kanske någon gång måste ikläda sig rollen som takläggare för att det inte ska regna in i hans skrivargemak,och då är han inte längre författare utan "takläggare" men om han som författare skriver om takläggare,blir han ändå i teori och praktik både författare och takläggare,för att sätta sig in i en takmontörs arbetsmetodik,liksom en deckarförfattare sätta sig in i en mördares motiv och metod för att i teoretiska ordalag begå mord.

Myndigheternas kontrollbehov och paranoia kräva ändå att varje individ kan identifieras och kontrolleras och i de fall detta inte låta sig göras utan ställa en massa frågetecken,blir det oroligt i landet "allas lika värde"och man kallar på psykiatriker,psykologer och beteendevetare.

*

 




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-09-03 12:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP