Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sista chansen

Skumbestänkt son av moder
avlad av kastraten med treent
eldsflamma rider poseidon
genom zodiaknernas platåer
aldrig vi förstod kraften
hos den oupplysta ondskan.
----
oupplyst i dubbla led
defilerade de fånigt leende
motsatserna när godhetens
apostlar skrattande kopulerade

förena era åsikter tidsbundet
de troende med böjda huvuden
närmade sig valurnans
brevlådeliknande giljotin

snurrig lottdragardrottningen
knyter rosetten
det blåa frihetens band
kring den symboliskt
friterade tanken

all rätt överlåter ni nu
till fånarnas mästare
hyllade i sumpstinkande
glamour festivitets karuseller
----
Tankefragmenten dansar
nu har ni alla segrat i den
gemensamma röstfiskade
gåvan till friheten, bortvald
blev tanken i rymd som
ej fanns med i marginalen.

© Bosse 17 november 2017.




Övriga genrer (Satir) av Bossepoet från Österbotten
Läst 209 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-09-17 05:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten