Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Medelmåtta...


Bara Ord XLIX

andas dimma mot glaset
drar mitt finger
skapar mjuka drag
mitt namn
i kondenserad luft
spegelvänt

och då blundar jag på ena ögat
ser bara ängelen på min andra axel
och förtränger djävulen som
lever i blindo

ser en ny värld
nya möjligheter
i dessa nya människor
nya tryggheter
nya skepp att bränna

står så där
mellan avsatserna
över stupet
och vet inte bättre än att
hålla blicken fäst
vid horisontlinjen
för att inte ramla
ner

och så omfamnas jag ibland
gråter glädjetårar
och kan inte göra annat än
att försöka sätta ord
på den känsla som uppstår
när jag betraktas som
värdig




Fri vers av BaraOrd
Läst 388 gånger
Publicerad 2006-05-29 10:33



Bookmark and Share


  Howlit
Helt underbart. Du tar tag i en del där som får mej att känna och måla upp bilder. Medelmåtta... inte här iaf. Men ibland kan det ju också vara skönt att få vara just en medelmåtta. Det är då i föds i en annan riktning.

/Mija
2006-05-29

  Teresia Ridell
Starkt, fångar en direkt o släpper inte taget !
Sista stycket kunde även vara en dikt för sig.
2006-05-29
  > Nästa text
< Föregående

BaraOrd