Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fr urgrunden Trilobit till Homo sapiens


ALLT LIV PÅ JORDEN I HAVET OCH I HIMLEN ÄR UTOMJORDISKT

Att det redan finns nerärvda kunskaper
och anlag i arvsanlagen som är förprog-
rammerade i genbanken,likt data är en
märkbar skillnad på personer med olik-
artade anlag.

Hur många har inte tänkt tanken att de
inte vetat om att de redan kunde det de
inte vetat om att de kunde.

Det finns framstående sångare som inte
tagit en enda sånglektion,men som ändå
klarar alla skalor galant.

Det finns boxare som aldrig tränat box-
ning,men som har det " i sig"

Att alla människor är unika i sin genbank
och därmed olika i värde,värderas utifrån
var och ens värdegrund av allas olika värde.

Denna värdekalkyl började gälla redan
när vi var havsdjur och trilobiter,
där de enda likheterna utgörs av mole-
kyler och atomer.

Charles Darwin hade med andra ord fel,
eller var lite för ytlig och slarvig
i sin utvecklingsteori.

Går man på djupet ända ner t
till urgrundens botten,
bevisas det att "av havet är vi
framsprungna och till havet
skall vi åter varda,
intill syndaflod och erosion
visat sig i all sin kraftfullhet"
och skall man vara riktigt nyfiken
så tillhör vi mikrovarelserna
i en regndroppe.

Och ska vi sjunka ännu djupare i
oceanen utan land i sikte så var den
planet vi kallar jorden t begynnelsen
enbart ett hav utan ett sandkorn
landmassa,men med ett myllrande
liv av mikrovarelser.

En meteor från världsrymden slog
så ner i havet som medförde mikro-
biologiskt liv som därefter började
generera sig.

Allt liv på jorden,i havet,i himlen
är sålunda helt enkelt rymdvarelser.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 320 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-09-26 13:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP