Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DEN SAMHÄLLSKRITISKE POLITIKERN SOM BLEV "JESUIT"

Thomas Idergard 1969- förf,moderat politiker,opponent,sedermera "jesuit"
och diakon,lämnade allt för att leva
i kyskhet och fattigdom att tjäna Gud
i en medeltida tro.

Det är otroligt hur vissa intellektuella
plötsligt kan svänga om och låta sig
tämjas av en religion,
och upplåta sin vilja,sitt intellekt,
sitt liv till en medeltida tro som jesuit-
orden i London,fr att tidigare varit
en lysande svensk samhällsdebattör
med sina utstickande anföranden.

Man kan lätt tolka det som en kapitu-
lation,att "ge upp" och fega ur,men det
kan också vara tvärtom.

Ingen "vet" hur det ska bli i framtiden
så länge vi bara " tror " hur det ska bli,
men varje individ har sin egen vilja
välja vad hon vill "tro" och "veta,
där det inte alltid är lätt "veta"
vad man ska "tro" på.
                                    Sten Wiking

Ingår som nr 135 i ,"Litterära brottstycken"




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-09-28 07:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP