Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Illustration bild till "Litterära brottstycken" (137)


DEN 1:A FRANSKA KVINNLIGA POETEN

Hennes namn är okänt och lika apo-
kryfiska är hennes födelseår och döds-
attest,men en uppskattad levnadsperiod
är daterad 1160-1215 ?1140-1200 ?

Hon tillvalde sig själv namnet
"Marie de France" då hon bevisligen
var född i Frankrike men levde större
delen av sitt liv i England,
där en kärleksaffär inom Kung Henry
II of Englands hov lär utspelat sig som
resulterat i "oäkta barn"
varvid åtskilligt bär en apokryfisk
mysticism kring sig vilken därtill för-
modat resulterade i hennes slutgiltiga
val söka räddning som nunna.

Ett av hennes poem är betitlad "My name
is Marie and I am from France" dedicerat
till King Henry II of England.

*
Ingår som nr 137 i "Litterära brottstycken"




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 740 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-09-29 14:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP