Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration Nils Ferlin , En döddansares visor


Dödens Gemak ,vad är en människa värd

I Dödens gemak vandrar vi alla
söker tröst i evighetens fälla
tingens ringa betydelse
i evighetens perspektiv

ser verkligheten
som tröst i evighetens fälla
gör sig till för att behaga alla
för att ej i djupet falla

Vad är en människa värd
i denna värld
ej för svag och klen
och utan men
är hon kanske värd en del

Vi stapplar fram bäst vi kan
söker en famn
i tröstens namn
i evighetens hamn

När vi till stoftet återgår
ett damkorn i denna värld
en atom i oändlighetens värld
är frågan , vad är en människa värd




Bunden vers (Rim) av Kungskobran VIP
Läst 405 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-10-07 11:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
...ändå har det hänt att jag längtat dit. Ferlin

En fin reflektion i din dikt.
2017-10-12

    ej medlem längre
upp till kamp mot kvalen
som tynger ned din dag
se hoppet ljuset i dalen
andas varje andetag!!
2017-10-07

  Larz Gustafsson VIP
Det är det inomvärldsliga som är en fälla.
2017-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP