Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Utkast : Sten Wiking Bild : Contributor : Peter Davies


DET OKÄNDA FOLKET

Kap I.

I de överblivna byarna uppåt landet,är den kvarvarande befolkningen mer eller mindre efterblivna.

Inaveln har gjort dem till analfabeter med egna lagar och förordningar.

Däri synes som tiden avstannat och världen utanför inte finns.

Posten har för längesedan upphört passera dess zon,och lanthandeln,skolan,kyrkan....allt har upphört och försvunnit, precis som om en pest brutit ut.

Folket är folkskyggt och är svåra få syn på,än mer omöjligt att komma till tals med.

Enligt myndigheterna har de ingen aning om vilka som bor i de där övergivna byarna,som markerats som avlidna för över hundra år sedan i folkbokföringsregistret.

Men de måste ju leva av något och då är ju jakt på vilt en naturlig utkomst,fast vilda rykten har berört kannibalism och att det är därför de håller på att dö ut.

Bär och svampplockare säga sig hört barnaröster därifrån,men ingen har sett nån,och myndigheter har skickat dit polis med hundar som inte de heller funnit något som tyder på liv.

Rykten om att det är småfolket som håller sig undan myndigheterna låter ju inte så osannolikt.

Men vilka är då småfolket om inte barn som farit illa i vuxenvärlden ?

I myndigheternas register över försvunna personer har listan ökat konstant och ytterst få har kommit tillrätta medan många andra dödförklarats.




Prosa (Novell) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 439 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-10-11 16:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP