Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Räck mig gryta

(Skriven 2014)

Min själ den finner ingen ro
över berg och genom skog
vilsna rötter kan aldrig gro
en vandrare som har fått nog

Stursken lagman slår och slår
kan någon laga mina skor?
vintern biter hårt i mina tår
akta, där en gniden bor

Räck mig gryta med lagom salt
rova, bröd, majs och ljummet vin
i detta land är det alltför kallt
ja, se på lagman som är ett svin

I döden kan jag till slut få vila
trött i själ, men glad i sinne
framåt skall jag långsamt ila
bär mig, snälla, i ditt minne

Ett hjärta fritt och starkt
stundom glädje, stundom sorg
får jag sova i denna trakt?
skänk en slant uti min korg




Bunden vers (Rim) av Mattias Thulin
Läst 604 gånger och applåderad av 3 personer
Utvald text
Publicerad 2017-10-15 09:12



Bookmark and Share


    Shush
oerhört fin. förståelse i dina ord.
2017-10-25

    Lars J
Så där ja, rim innebörd och flyt så skall det vara om du frågar mig, bra!
2017-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Thulin
Mattias Thulin