Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Juholt blir ambassadör på Island


ODE TILL JUHOLT

Med mycket möda och stort besvär
har jag äntligen landat här
Att lämna Sveriges land är skönt
att komma tillbaka är inte mödan lönt

Missunnsamheten stor
och i många människor bor
men äntligen kom jag bort
från alla som mig illa gjort

Jag börjar livet på nytt
struntar i alla som mig skytt
nåde den
som ger sig på mig igen

Snorre Sturlasson är min idol
Eddan är mitt skrivar mål
Laxnäs den stora diktaren
uppenbarar sig för mig igen

Här skall jag njuta och ha det bra
bli vän med Islänningarna,
skönt att slippa Svenskarna

Men borde du inte tänka ett slag
vilket uppdrag du egentligen har
det är väl inte bra
att Sverige representera

När man Sverige vill överge
vad har man då att ge
Du skall ju åtminstonde ibland
föra fram Sverige som vänaste land




Bunden vers (Rim) av Kungskobran VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-10-15 17:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
politik och dess förvecklingar är ett besynnerligt ting
vi kan orda mycket om
oförutsedda resultat
2017-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP