Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag bodde en gång i LA

Jag har bott i en stad
där no go zoner fanns på rad
det var många skjutningar där
men var för oss inga större besvär

Vi bodde trygga i vår lilla värld
med lycka välstånd och flärd
långt bort från oroligheternas värld
i vår egen lyckas färd

Vad kunde vi göra åt det som var
nästan ingenting blev vårt svar
vi levde vårt liv i solsken var dag
utan hugg eller slag

Sen kom vi hem till det som var
men nu finns nästan ingenting kvar
utom vår underbara natur
lika skön i ur som skur

Sverige länge förskonat var
men nu har vi det vi har
liksom många länder på vår jord
med ständiga skjutningar och mord

Går det att göra något åt?
eller sitter vi i samma båt
som många länder på vår jord
med ständiga skjutningar och mord

Skall vi förskansa oss i vår egen värd
och ägna oss åt vår egen lycka och flärd
eller med problemen ta tag
och få slut på hugg och slag

Vi har de politiker vi fått
vad har dom egentligen gjort
några miljarder hit och dit
tycks inte hjälpa ett skit

De har ingen lösning på problemen vi fått
när allt tycks åt skogen ha gått
det behövs insatser av ett helt annat slag
men i det vågar inte politikerna ta tag

Verklighetens värld är nu här
ingen vet vart det bär
kanske var och en får bli sin lyckas smed
när ingen kan ge oss besked




Bunden vers (Rim) av Kungskobran VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-10-17 16:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket fina rim då knåpat ihop din dikt och budskap med... BRA!
2017-10-17

    ej medlem längre
det tycks så ja
2017-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP